on


"Στη φυλακή οι ψευδαισθήσεις μπορούν να προσφέρουν άνεση" – Νέλσον Μαντέλα

Ένας ταχυδακτυλουργός για να ξεγελάσει το κοινό του πρέπει η απάτη του να μη φαίνεται και γι αυτό φτιάχνει μια ψευδαίσθηση για να αποτρέψει την προσοχή από την πραγματικότητα. Ενώ το κοινό μαγεύεται, η παραπλανητική ενέργεια διαπράττεται ,και για τον ανόητο η πραγματικότητα αρχίζει να χτίζεται ανεξήγητα πάνω σε ένα ψέμα. Δηλαδή μέχρι ο ανόητος να ξυπνήσει και να αναγνωρίσει την αλήθεια στο γεγονός ότι έχει εξαπατηθεί. Η διατήρηση της αφαίρεσης της δυσπιστίας της ψευδαίσθησης ωστόσο, είναι συχνά πιο παρηγορητική από την αναγνώριση των μυστκών του ταχυδακτυλουργού.





 Ζούμε σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων. Έτσι πολλές από τις ανησυχίες που απασχολούν το μυαλό και τις εργασίες που γεμίζουν το ημερολόγιο προκύπτουν από τοποθετημένα ερεθίσματα του να γίνουμε κάποιος ή κάτι που δεν είμαστε. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Όσο μας γίνεται πλύση εγκεφάλου σε αυτή την κουλτούρα του αυταρχισμού των εταιρειών και του καταναλωτισμού που τώρα κυριαρχεί στην ανθρώπινη φυλή, εκπαιδευόμαστε στο ότι ορισμένες πτυχές της κοινωνίας μας είναι απαράβατες αλήθειες και στο ότι συγκεκριμένοι τρόποι υπάρξεως και συμπεριφοράς προτιμώνται. Οι ψυχοπαθείς αποδυναμώνουν τους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο. Μας τυφλώνουν με έναν καταιγισμό από υποδείξεις και υποβολές που ποτέ δεν τελειώνουν στοχεύοντας έτσι στο κομμάτιασμα της αυτοπεποίθησής μας και της εμπιστοσύνης στο μέλλον.

Ο Bansky ο τιμημένος και επαναστατικός καλλιτέχνης του δρόμου , σχολίασε κάποτε:

 «Άνθρωποι σας κοροϊδεύουν καθημερινά. Χώνονται στη ζωή σας σας πυροβολούν και έπειτα εξαφανίζονται. Σας κοιτάνε μοχθηρά από ψηλά κτίρια και σας κάνουν να αισθάνεστε μικροί. Κάνουν επιπόλαια σχόλια από λεωφορεία που υπονοούν ότι δεν είστε αρκετά σέξι και ότι όλη η διασκέδαση συμβαίνει κάπου αλλού. Είναι στην τηλεόραση κάνοντας την κοπέλα σας να νιώθει ανεπαρκής. Έχουν πρόσβαση στην πλέον εξελιγμένη τεχνολογία που έχει δει ποτέ ο κόσμος και σας φοβερίζουν με αυτήν. Είναι Οι Διαφημιστές και γελάνε μαζί σας».

Η διαφήμιση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όταν κοιτάζουμε παραπέρα βλέπουμε ότι η συνολική οργάνωση της ζωής επικεντρώνεται γύρω από το κυνήγι των ψευδαισθήσεων και την αυτόματη υποταγή σε θεσμούς και ιδέες που δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνονται.

Είμαστε στην πραγματικότητα σκλάβοι

Πολλοί αποκαλούν αυτό το κάπως απροσδιόριστο συναίσθημα της καταπίεσης, «μάτριξ», ένα σύστημα ολοκληρωτικού ελέγχου που εισβάλλει στο μυαλό και προγραμματίζει τα άτομα να σχεδιάσουν τον εαυτό τους σε συμφωνία με μια συμβατική κομφορμιστική εκδοχή της πραγματικότητας, άσχετα από το πόσο μοχθηρά τα κάνει.

Οι μεγαλύτερες από τις αυταπάτες που μας κρατούν υπόδουλους στο μάτριξ, είναι αυτές που έχουν υπνωτισμένους ακόμα πάρα πολλούς από μας και περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω.


Η ψευδαίσθηση του Νόμου, της Τάξης και της Εξουσίας

Για πολλούς από μας, το να ακολουθούμε το νόμο θεωρείται ηθική υποχρέωση, και πολλοί από μας ευχαρίστως το κάνουμε ακόμα και αν η διαφθορά το σκάνδαλο και η κακία ,επανειλημμένα αποδεικνύουν ότι ο νόμος είναι αρκετά ευέλικτος γι αυτούς που έχουν τη δύναμη να τον λυγίσουν.

Η αστυνομική κτηνωδία και η αστυνομική εγκληματικότητα καλπάζουν στις ΗΠΑ, τα δικαστήρια ευνοούν τους πλούσιους και δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε τις ζωές μας ιδιωτικά εξαιτίας της εισβολής της κρατικής παρακολούθησης

Και όλο αυτό το διάστημα ο παράνομος και ανήθικος Οργουελιανός μόνιμος πόλεμος μαίνεται στο παρασκήνιο της ζωής, δολοφονώντας και καταστρέφοντας ολόκληρα έθνη και πολιτισμούς.

Η κοινωνική τάξη δεν είναι ό,τι φαίνεται , διότι βασίζεται εντελώς στα δεδομένα της συμμόρφωσης, υπακοής και συναίνεσης που επιβάλλονται με τον φόβο και την βία. Η ιστορία μας διδάσκει ξανά και ξανά ότι ο νόμος χρησιμοποιείται συχνά ως μέσον καταπίεσης, κοινωνικού ελέγχου και λεηλασίας και κάθε αυτοαποκαλούμενη εξουσία σε αυτό το θέμα είναι ψεύτικη, υποκριτική και άδικη.

Όταν ο ίδιος ο νόμος δεν ακολουθεί το νόμο, δεν υπάρχει κανένας νόμος, δεν υπάρχει καμία τάξη, δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη

Η μεγαλοπρέπεια  και οι παγίδες της εξουσίας είναι απλά μια απόκρυψη της αλήθειας που η τρέχουσα παγκόσμια τάξη κατηγορείται ότι ελέγχει, χωρίς συναίνεση.


Η ψευδαίσθηση της ευημερίας και της ευτυχίας

Ο στολισμός κάποιου με ακριβά ρούχα και μπιχλιμπίδια κι η συσσώρευση συλλογών από υλικά αγαθά που θα ήταν ο φθόνος κάθε μονάρχη του 19ου αιώνα έγινε υποκατάστατο της πραγματικής ευημερίας

Η διατήρηση της ψευδαίσθησης της ευημερίας όμως είναι ζωτικής σημασίας  για την οικονομία μας έτσι όπως είναι, γιατί τα θεμέλιά της είναι χτισμένα στον καταναλωτισμό, την απάτη, την πίστωση και το χρέος.

Το ίδιο το τραπεζικό σύστημα έχει κατασκευαστεί από την κορυφή προς τα κάτω για να δημιουργήσει απεριόριστο πλούτο για κάποιους ενώ οι υπόλοιποι από εμάς φορολογούμαστε για μια αιωνιότητα. Η αληθινή ευημερία είναι ένα ζωηρό περιβάλλον και μια πληθώρα από υγεία, ευτυχία, αγάπη και σχέσεις.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να θεωρούν τα υλικά αγαθά ως μορφή αυτοπροσδιορισμού σε αυτό τον πολιτισμό, φεύγουμε όλο και και πιο πολύ από την εμπειρία της αληθινής ευημερίας


Η ψευδαίσθηση της επιλογής και της ελευθερίας

Διαβάστε ανάμεσα στις γραμμές και κοιτάξτε τα ψιλά γράμματα, δεν είμαστε ελεύθεροι, όχι με βάση κάποιο νοήμον πρότυπο.

Η ελευθερία έχει να κάνει με το να έχεις επιλογή αλλά στο σημερινό κόσμο η επιλογή κατέληξε να σημαίνει μια επιλογή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, πάντα μέσα από τα στενά όρια ενός διεφθαρμένου νομικού και φορολογικού συστήματος και εντός των ορίων των πολιτισμικά αποδεκτών και επιβαλλομένων κανόνων

Απλά κοιτάξτε όχι μακρύτερα από τον κάλπικο θεσμό της σύγχρονης δημοκρατίας για να βρείτε  ένα λαμπρό παράδειγμα λαθεμένων επιλογών που εμφανίζονται πραγματικές. Δύο παγιωμένα, διεφθαρμένα, απαρχαιωμένα πολιτικά κόμματα παρελαύνουν ως η περηφάνεια και η ελπίδα του έθνους, όμως άλλα κόμματα και ανεξάρτητες φωνές αποκλείονται επίτηδες, γελοιοποιούνται και πολεμούνται.

Η ψευδαίσθηση της επιλογής και της ελευθερίας είναι ένας πανίσχυρος δυνάστης επειδή μας ξεγελά κάνοντάς μας να δεχτούμε αλυσίδες και κοντά λουριά σαν αυτά να ήταν το σήμα κατατεθέν της ελευθερίας.

Η πολλαπλή επιλογή είναι διαφορετική από την ελευθερία, είναι εύκολη δουλεία.


Η ψευδαίσθηση της αλήθειας

Η αλήθεια έχει γίνει ένα ευαίσθητο θέμα στον πολιτισμό μας, και έχουμε προγραμματιστεί να πιστεύουμε ότι η αλήθεια προέρχεται από τους ημίθεους των μέσων ενημέρωσης, τις διασημότητες και την κυβέρνηση

Αν η τηλεόραση δηλώνει ότι κάτι είναι αληθές, τότε είμαστε αιρετικοί να πιστεύουμε το αντίθετο

Ενώ οι ανεξάρτητοι στοχαστές και δημοσιογράφοι συνεχώς πάνε κόντρα στις επίσημες εκδοχές της πραγματικότητας, η ψευδαίσθηση της αλήθειας είναι τόσο ισχυρή που χρειάζεται μια σοβαρή προσωπική αναταραχή για να αποφευχθεί  η νοητική δυσαρμονία που χρειάζεται για να λειτουργήσουμε σε μία κοινωνία που κυνηγάει ανοικτά ψεύτικες πραγματικότητες.


Η ψευδαίσθηση του χρόνου

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά αυτό είναι ψέμα. Ο χρόνος είναι η ζωή σας. Η ζωή σας είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη εκδήλωση του τώρα. Κοιτάζοντας πέρα από τον κόσμο των πέντε αισθήσεων, όπου έχουμε εκπαιδευτεί να κινούμαστε σύμφωνα με το ρολόι και το ημερολόγιο, διαπιστώνουμε ότι το πνεύμα είναι αιώνιο και ότι κάθε ψυχή ξεχωριστά είναι μέρος αυτής της αιωνιότητας.

Η μεγάλη απάτη εδώ είναι η ενίσχυση της ιδέας ότι η παρούσα στιγμή είναι μικρής ως και μηδαμινής αξίας, ότι το παρελθόν είναι κάτι που δεν μπορούμε να αναιρέσουμε ή ακόμα και να ξεχάσουμε και ότι το μέλλον είναι εγγενώς πιο σημαντικό από το παρελθόν και το παρόν μαζί

Αυτό παρασύρει την προσοχή από αυτό που συμβαίνει πραγματικά αυτή τη στιγμή και την κατευθύνει προς το μέλλον

Όταν επικεντρωθούμε απόλυτα στο τι θα έρθει και όχι στο τι υπάρχει, είμαστε εύκολη λεία στους διαφημιστές και στους νταβατζήδες του φόβου που θολώνουν το όραμά μας για το μέλλον με κάθε δυνατή ανησυχία που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν η ζωή δεν μας στριμώχνει, όταν ο αυθορμητισμός και η τυχαιότητα μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.

Το να χάσουμε την παρούσα στιγμή προκειμένου να φανταστούμε το μέλλον, είναι μια παγίδα. Οι τεράστιες, διαχρονικές στιγμές της πνευματικής χαράς που βρίσκονται στον ήσυχο διαλογισμό είναι απόδειξη ότι ο χρόνος είναι μια κατασκευή του μυαλού της ανθρωπότητας και όχι απαραίτητα  υποχρεωτικές για την ανθρώπινη εμπειρία.

Αν ο χρόνος είναι χρήμα τότε η ζωή μπορεί να μετρηθεί σε δολάρια. Όταν τα δολάρια αξίζουν λιγότερο, τότε τόσο αξίζει και η ζωή.

Αυτό είναι απόλυτη εξαπάτηση γιατί η ζωή είναι στην πραγματικότητα απόλυτα ανεκτίμητη.


Η ψευδαίσθηση της χωριστικότητας

Σε ένα στρατηγικό επίπεδο, η τακτική του διαίρει και βασίλευε είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας για εξουσιαστές και στρατεύματα εισβολής αλλά η ψευδαίσθηση της χωριστικότητας λειτουργεί ακόμα πιο βαθιά από αυτό

Είμαστε προγραμματισμένοι να πιστεύουμε ότι ως άτομα είμαστε σε ανταγωνισμό με τους πάντες και τα πάντα γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων μας, ακόμα και την μητέρα φύση

Εμείς εναντίον αυτών μέχρι τα άκρα..

Έτσι αρνούμαστε κατηγορηματικά την αλήθεια ότι η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη είναι απείρως αλληλοσυνδεόμενη. Χωρίς καθαρό αέρα, καθαρό νερό, υγιές έδαφος και μια ζωντανή παγκόσμια αίσθηση της κοινότητας δεν μπορούμε να επιβιώσουμε εδώ.

Ενώ η ψευδαίσθηση της χωριστικότητας μας ανακουφίζει με το να ευχαριστεί το εγώ και με το να προσφέρει μια αίσθηση ελέγχου, στην πραγματικότητα χρησιμεύει μόνο για να μας σκλαβώνει και να μας απομονώνει.


Επίλογος

Οι μεγάλες αυταπάτες που αναφέρονται εδώ έχουν διοργανωθεί μπροστά μας ως μια εκστρατεία για να ενθαρρυνθεί η τυφλή συναίνεση στις μηχανορραφίες του μάτριξ. Σε μια προσπάθεια να μας αποδυναμώσουν, απαιτούν τη συμμόρφωση και υπακοή μας, όμως πρέπει να μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό είναι απλά ένα περίτεχνο πεδίο πωλήσεων


Δεν μπορούν να πουλήσουν αυτό που δεν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε..


Μετάφραση: breakthereality.blogspot.gr - Via



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου